Top Image Bottom Image
cum cresti canabis

Conform clasificării științifice și definiției canabisului, atât cânepa, cât și marijuana fac parte din familia Cannabaceae și ambele sunt clasificate în continuare ca Cannabis sativa L. Ca atare, ambele sunt canabis.

În Statele Unite, termenul „cânepă” este folosit pentru a descrie o plantă de canabis care produce nu mai mult de 0,3% THC, care este molecula care provoacă efectele euforice și intoxicante asociate cu canabisul medicinal și pentru adulți. Clasificarea nu ia în considerare niciun alt cannabinoid. Prin urmare, dacă o plantă produce 20% CBD și doar 0,29% THC, este considerată în continuare legală cânepă.

canabis

La ce se folosește canabisul?

Cânepa are multe utilizări; fibrele sale pot fi utilizate pentru pânză, hârtie, frânghie și alte materiale textile, este un bioremediator incredibil de eficient (scoate substanțe toxice din sol în timp ce crește), iar obstacolele sale sunt din ce în ce mai utilizate ca material de construcție și ca alternativă din fibră de sticlă . Semințele de cânepă au fost folosite de mult în multe culturi pentru beneficiile lor nutriționale atât pentru oameni, cât și pentru alte animale. Acum sunt explorate și ca sursă de biocombustibil. Iar florile de cânepă sunt acum extrem de populare pentru producția de uleiuri bogate în CBD. Porțiunea de flori poate fi, de asemenea, utilizată ca alternativă de tutun de fumat.

Multe legi au fost create pe baza acestei definiții procentuale bazate pe cânepă. Nivelul de THC pe care îl produce soiul de plante îl diferențiază de soiul intoxicant al canabisului, „marijuana” și permite clasificarea sa legală ca cultură de marfă.

„Marijuana” sau „soiuri de droguri” sunt termenii folosiți în legătură cu varietatea de canabis care produce mai mult de 0,3% THC. Există o diversitate uimitoare de molecule pe care plantele din această categorie legală sunt capabile să le producă. Printre acestea se numără canabidiolul (CBD), canabigerolul (CBG) și canabichromene (CBC), canabinoizi care sunt apreciați pentru proprietățile lor medicinale.

De fapt, canabisul produce peste 100 de canabinoizi unici care imită compușii produși în corpul uman. Acești cannabinoizi pe bază de plante sau fitocannabinoizi pot funcționa în locul canabinoizilor endogeni ai corpului sau endocannabinoizi, atunci când corpul are o deficiență a sistemului său endocannabinoid (ECS).

mugur canabis

Soiurile de canabis, denumite în mod obișnuit tulpini, produc și terpene, moleculele aromatice care sunt ingredientul principal în uleiurile esențiale produse de multe specii de plante. Soiurile de canabis au profiluri terpenice unice, care determină aroma și aroma florii. Deși cercetările sunt încă în curs, știm că terpenele pot spori sau modifica efectele psihologice și fiziologice ale fitocanabinoizilor. Când se consumă canabis din plante întregi, există o interacțiune unică între toate moleculele care pare să aibă beneficii medicale superioare în comparație cu consumul de molecule izolate. Acest fenomen este cunoscut sub numele de efect anturaj.

Cultivarea canabisului

Canabisul este o cultură versatilă, care poate crește în multe climaturi diferite. Este o plantă anuală iubitoare de soare, care prosperă într-o varietate de condiții, în funcție de soi, de unde și denumirea sa comună de „buruieni”. Canabisul poate fi masculin sau feminin, cu organe de reproducere. Staminatul masculin (stamenul) și pistilatul feminin (pistilii) apar de obicei pe diferite plante. În prezența polenului unui mascul, femela va începe să producă semințe. În rare cazuri în care trăsăturile sexuale împărtășesc o plantă, este cunoscută sub numele de hermafrodit.

Canabisul cultivat din semințe începe cu germinarea, un proces prin care semințele sunt „încolțite”, apoi hrănite cu materii prime, care pot varia de la sol până la lână de stâncă. În acest stadiu, planta este considerată un răsad.

Pentru mai multă uniformitate, unii cultivatori încep cu clone, care sunt butași dintr-o „plantă mamă” de canabis păstrată într-o stare vegetativă. Clonele sunt copii genetice ale plantei-mamă și vor prezenta modele de creștere și înflorire mai previzibile, precum și profiluri de canabinoizi și terpene, dacă sunt cultivate în aceleași condiții.

cum cresti canabis
how to grow canabis

 

Canabisul este cultivat de obicei în sol în interior sau în aer liber, hidroponic în interior sau în condiții de seră. O serie de factori afectează succesul creșterii canabisului, inclusiv, dar fără a se limita la: climă, substanțe nutritive utilizate, calitatea apei și consistența irigării.

Ciclul luminii la care este expusă o plantă de canabis pe parcursul vieții sale are un efect marcat asupra creșterii plantei, precum și expresia fitocanabinoizilor și terpenelor. Numărul de ore din zi la care canabisul este expus la lumină va determina tipul de creștere pe care planta îl va experimenta: vegetativ (implicat în creștere și funcții arhitecturale) are loc cu mai mult de 16 ore de lumină pe zi și înflorire (implicate în reproducere funcții) apare atunci când lumina este limitată la 12 ore pe zi.

Odată ce canabisul a fost cultivat și înflorit cu succes, acesta este gata pentru procesare. Floarea trebuie să fie uscată și vindecată pentru consum sau pentru producția de concentrat. Planta proaspăt recoltată poate fi trimisă imediat la procesare pentru a crea concentrate de rășină vie. După ce canabisul a fost procesat în modul dorit, este gata de consum.

În mod similar, odată ce cânepa a fost bătută, este gata să fie folosită ca fibre, hurduri, semințe și flori. Canabisul, indiferent de varietate, este cu adevărat o plantă cu multe funcții.

Leave your reply

Your email address will not be published.