Top Image Bottom Image
iarba autoflower

Totul despre plantele de cannabis feminizate si autoflower

Canabisul crește într-o varietate de climat din întreaga lume și poate fi utilizat în multe aplicații: frânghie, biocombustibil, hârtie și multe utilizări medicale și recreative. Planta face parte din familia Cannabaceae, care include și hamei. Este în continuare clasificat ca Cannabis sativa L. Fiecare parte a plantei servește unui scop și, în timp ce întreaga plantă de canabis este cu siguranță mai mare decât suma părților sale, cunoașterea părților sale poate informa experiența și aprecierea acesteia. Mai jos sunt descrieri ale fiecărei părți ale plantei și funcțiile pe care le îndeplinesc.

 

 

weed seeds

Floare

Florile plantei feminine de marijuana pot fi identificate prin structurile lor mici de lacrimă, care constau din pistili atașați la bractee. Florile de canabis sunt de obicei acoperite cu un strat de tricomi cu aspect înghețat, cu o densitate mai mare de tricomi, ceea ce face o floare mai de dorit.

Cola

Partea principală a florii, la capătul tulpinii unei plante feminine, este compusă din mai multe clustere florale mici. În general, cu cât este o cola mai mare, mai grea și mai dens acoperită în trichomi, cu atât va fi mai bună calitate, deși unele soiuri vor cultiva în mod natural flori mai structurate și mai aerisite.

Bractee

Frunzele mici care înconjoară celulele reproductive ale unei plante de buruieni feminine. Când o plantă femelă este expusă la polenul unei plante masculine de marijuana, bracteele înconjoară și protejează păstăia de semințe.

Tricomi

Tricomii de marijuana sunt anexe de păr găsite pe suprafața plantei de canabis. Tricomii protejează planta de factorii de stres extern și conțin glande rășinoase care creează flavonoide, canabinoizi și terpene – compușii chimici care conferă plantei de marijuana trăsăturile și efectele sale unice. Tricomii conferă mugurilor de canabis o strălucire asemănătoare cristalului și îi fac să se simtă lipicios.

În cadrul tricomilor glandulari, există trei tipuri principale: bulbos, capitat-sesil și capitat-urmărit.

Tricomii non-glandulari se numesc cistoliti. Tricomii bulbosi sunt bulbi minusculi, care sunt localizați rar în întreaga plantă, dar sunt atât de mici încât nu pot fi văzuți cu ochiul liber. Tricomii capitat-sesili sunt mai abundenți decât tricomii bulbosi, care se găsesc pe partea inferioară a frunzelor de zahăr și a frunzelor de evantai, dar sunt de obicei vizibile doar la microscop. Tricomii cu tulpină de capitate au formă de ciuperci și conțin un cap mare de tricom în partea superioară a tulpinii. Acestea sunt tricomii care pot fi văzuți cu ușurință pe suprafața florii de canabis.

Nodul

Punctul în care tulpina și frunza se intersectează. Nodurile pot conține una sau mai multe frunze sau ramuri. Așa cum se explică mai jos, nodurile sunt importante pentru a fi familiarizați, deoarece acestea sunt locul în care plantele de canabis încep să crească fie saci de polen (plante de canabis masculine), fie pistili (plante de canabis feminine). Înțelegerea sexului unei plante de marijuana este crucială pentru produsul final, deoarece doar plantele femele produc flori și deoarece florile nepolenizate sunt mult superioare decât mugurii polenizați atunci când vine vorba de consum.

Ventilatorul pleaca

Frunzele sunt componente importante ale unei plante de buruieni și există de fapt câteva tipuri de frunze de marijuana. Frunzele mari, proeminente care apar de-a lungul lungimii plantei se numesc frunze de evantai. Aceste frunze sunt esențiale pentru fotosinteza plantei vii, dar sunt întotdeauna îndepărtate din produsul finit, recoltat.

Frunze de zahar

Spre deosebire de frunzele de evantai, frunzele de zahăr sunt frunze mici care se găsesc în toți mugurii de canabis colas, care sunt de obicei tăiați din floare după recoltare. Acestea sunt numite „frunze de zahăr” din cauza volumului mare de tricomi găsite pe ele, ceea ce face să pară că frunzele sunt acoperite de zahăr. Tăierea frunzelor de zahăr poate fi utilizată pentru a face comestibile sau concentrate.

Tulpina

Principala structură de susținere a plantei de marijuana, tulpina transportă fluide, substanțe nutritive și informații de la rădăcini la restul plantei de buruieni. Tulpina oferă o bază pentru a oferi frunzelor de evantai acces la lumina de care au nevoie pentru a facilita creșterea și poartă greutatea colelor grele.

Pistile vs. stigme

Există adesea o mulțime de confuzie în jurul pistililor și stigmelor, mulți oameni confuzând unul pe altul. Iată o descriere rapidă a diferenței dintre cele două componente importante ale plantei de canabis.

Ce este un pistil?

Pistilul este piesa primară a sistemului reproductiv al florii feminine, cuprinzând un singur ovul cu două stigme proeminente.

Ce sunt stigmele?

Firele subțiri care se extind de la bracteea unei femele pentru a prinde polenul masculin. Sunt confundate în mod obișnuit cu pistilii. Știind cum să identificați stigmatele este o parte importantă a buruienilor în creștere, deoarece acestea sunt semnele revelatoare că o plantă este femeie și, prin urmare, va produce florile bogate în canabinoizi pe care încercați să le recoltați.

 

Tipuri de plante de buruieni

Dacă doriți să rămâneți în legătură cu originile produselor dvs. preferate de canabis, cunoașterea profunzimilor plantei din centrul industriei este un loc bun pentru a începe. Și asta include cunoașterea nu numai a părților specifice unei plante de canabis, ci și a diferitelor tipuri și tulpini de buruieni care există.
Împreună cu înțelegerea diferitelor părți ale unei plante de marijuana, ar trebui să știți și despre diferitele tipuri de canabis. În timp ce există afirmații de lungă durată cu privire la efectele pe care le oferă sativas, indicas și hibrizi, cercetările actuale sugerează că efectele canabisului sunt determinate de sistemul endocannabinoid al unei persoane și de profilul cannabinoid specific plantei.
În ciuda acestui fapt, canabisul este de obicei clasificat în următoarele patru categorii:

Indica: Plantele de buruieni cu tendință indică tind să producă muguri densi, grași, grei în timpul stadiului de înflorire. Se crede că aceste tulpini oferă consumatorilor un „corp ridicat” în loc de un nivel cerebral mai ridicat.

Sativa: Plantele Sativa tind să producă muguri aerisiți și mai formați decât plantele indica. Se spune adesea că tulpinile sativa ale plantei de buruieni oferă utilizatorilor valori maxime mai cerebrale, energice, „zbuciumate”.

Hibrid: Ca amestec de sativa și indica, tulpinile hibride se consideră, în general, că vă oferă un nivel mai echilibrat.

Cânepă: plantele de cânepă fac parte din familia canabisului, dar diferă de o plantă obișnuită de buruieni prin faptul că produc doar urme de THC, canabinoidul responsabil pentru efectele intoxicante ale plantei de marijuana. În SUA, Farm Bill din 2018 a specificat cânepa ca plantă de canabis care conține până la 0,3% THC. Cu toate acestea, plantele de cânepă produc o serie de alți canabinoizi importanți, în special canabidiolul (CBD), iar fibrele lor sunt utilizate pentru a produce o gamă largă de textile.
Pentru a-l descompune și mai mult, există numeroase tulpini în fiecare dintre categoriile mai generale indica, sativa și hibrid. Înțelegerea și familiarizarea cu aceste diverse tulpini este ceea ce vă va permite cu adevărat să vizați – la un anumit nivel – tipul de experiență pe care o aveți atunci când consumați buruieni.

Cum se poate spune barbatului din plantele feminine de marijuana

De obicei, veți putea distinge între plante de canabis masculine și feminine atunci când planta are aproximativ șase săptămâni. Pentru a afla sexul unei plante de marijuana, uitați-vă la nodurile plantei, unde frunzele și ramurile se conectează la tulpina principală.
Plantele masculine vor produce saci polenici care la început arată ca niște bile mici și apoi cresc în grupuri mai mari de saci în formă alungită. Dimpotrivă, o plantă de buruieni femelă va produce pistoale, care, în stadiile lor timpurii, arată ca niște fire subțiri și apoi încep să crească în ovule și stigme mai structurate.Pentru a afla sexul unei plante de marijuana, uitați-vă la nodurile plantei, unde frunzele și ramurile se conectează la tulpina principală.

weed seeds
feminizate seminte

Fotografie de: Gina Coleman / Weedmaps
Există un motiv foarte important pentru care este crucial să putem distinge masculul de plantele feminine: doar plantele femele produc flori. Deoarece plantele masculine produc saci polenici, ele nu generează niciunul dintre mugurii pe care oamenii îi recoltează și îi consumă. Din perspectiva creșterii buruienilor pentru consumul uman, plantele masculine sunt cu adevărat bune numai pentru propagarea plantelor pentru copii noi din semințe.

Cu excepția alegerii conștiente a reproducerii plantelor prin polenizare (spre deosebire de clonarea unei plante femele), cultivatorii trebuie să țină cu grijă plantele masculine departe de plantele femele.

Plantele hermafrodite sunt o plantă monică rară, ceea ce înseamnă că dezvoltă atât organe sexuale masculine, cât și feminine. Hermafroditele se formează în principal dacă o plantă de buruieni feminină este expusă la condiții extreme în timpul etapelor cheie de creștere. Florile din plantele hermafrodite vor fi pline de semințe, făcându-le o calitate foarte slabă pentru consum. Pentru a evita acest lucru, cultivatorii trebuie să fie experți în depistarea timpurie atât a plantelor hermafrodite, cât și a celor masculine și apoi să scape de ele înainte de a distruge plantele femele din apropiere.

Mulți crescători produc semințe care sunt feminizate ca o modalitate de a evita genetica masculină. Aceste semințe feminizate poartă doar genetică feminină și, în majoritatea cazurilor, este garantată că produce plante feminine. O altă opțiune este cultivarea tulpinilor cu auto-înflorire, care sunt proiectate genetic pentru a înflori automat după o scurtă perioadă vegetativă de două până la patru săptămâni.

Cum se propaga plantele de canabis

Cunoașterea părților unei plante de marijuana este necesară pentru propagarea plantelor de canabis. Înmulțirea se referă la procesul de utilizare a unei plante pentru a crea noi plante. În general, cultivatorii de canabis fac acest lucru în unul din cele două moduri:

Clonarea:

Clonarea este o metodă populară, deoarece vă permite să obțineți mai multe plante pentru copii dintr-o singură plantă adultă, fără a fi nevoie să cumpărați semințe sau să treceți prin procesul mai lung de germinare, plantare și creștere a unei plante de buruieni din semințe. Pentru a clona o plantă de marijuana, tăiați cu atenție o ramură departe de tulpină chiar la nod. De acolo, așezați tăierea într-un mediu de creștere, de obicei fie suspendat în apă, fie introdus într-un dop de pornire. Când tăierea dezvoltă rădăcini, puteți să o transplantați într-un recipient mai mare sau în sol, în funcție de locul în care veți crește planta.
Semințele: creșterea din semințe necesită să începeți de la zero și este ideală pentru cultivatorii novici, cultivatorii care doresc să producă un nou tip sau tulpină decât ceea ce cultivă deja și cultivatorii care nu au o plantă pe care o au doresc să reproducem exact. Pentru a crește o plantă de buruieni din semințe, puneți o semință într-un fel de mediu de pornire, cum ar fi vată de piatră sau pelete de turbă și mențineți-o umedă până când răsare. Pe măsură ce germenul dezvoltă frunze și rădăcini, va începe să necesite din ce în ce mai multă lumină. Când s-a format o minge de rădăcini decentă, transplantați planta de marijuana pentru bebeluși într-un recipient mai mare sau pământ și continuați să o hrăniți, să apăsați și să o ventilați până când planta de buruieni ajunge la maturitate.

Seminte:

creșterea din semințe necesită să începeți de la zero și este ideală pentru cultivatorii novici, cultivatorii care doresc să producă un nou tip sau tulpină decât ceea ce cultivă deja și cultivatorii care nu au o plantă pe care o au doresc să reproducem exact. Pentru a crește o plantă de buruieni din semințe, puneți o semință într-un fel de mediu de pornire, cum ar fi vată de piatră sau pelete de turbă și mențineți-o umedă până când răsare. Pe măsură ce germenul dezvoltă frunze și rădăcini, va începe să necesite din ce în ce mai multă lumină. Când s-a format o minge de rădăcini decentă, transplantați planta de marijuana pentru bebeluși într-un recipient mai mare sau pământ și continuați să o hrăniți, să apăsați și să o ventilați până când planta de buruieni ajunge la maturitate.

Leave your reply

Your email address will not be published.